Behandeling

De behandeling is geschikt voor verschillende klachten. U kunt zich aanmelden in overleg met uw werkgever of bedrijfsarts. Uw werkgever kan dan preventief of in het kader van herstel/re-integratie een offerte voor behandeling opvragen.

”Burn-out
Plotseling ben je helemaal op, je kunt niet meer. Jarenlang heb je keihard gewerkt, voor je baas, je familie, je vrienden of collega’s en dan wordt het te veel. Of er gebeurt te veel tegelijk, zoals een geboorte, overlijden, ontslag of echtscheiding.

Lees meer
”Depressie”
Zit je in de put en lukt het maar niet om hieruit te komen? Of heb je zelfs het gevoel dat je steeds verder wegzakt? Je kunt niet meer genieten of je voelt je leeg, nutteloos. Geen moed om op te staan en geen energie. Je sluit je af van andere mensen. Hoe kom je uit die negatieve spiraal als alles hopeloos lijkt?

Lees meer
”Angst
Angst werkt belemmerend, je wereld wordt steeds kleiner. Je weet niet precies waar je angsten vandaan komen of je hebt juist een heel heftige situatie meegemaakt waardoor je angst is ontstaan. Het kan gaan bijvoorbeeld gaan om een specifieke fobie, een sociale angst of een gegeneraliseerde angst.

Lees meer
”Chronische
Je wilt veel en je bent gewend om altijd actief in het leven te staan, maar chronische pijnklachten of een beperking kan veel roet in het eten gooien. Je vecht ertegen, maar hoe harder je vecht hoe slechter het soms met je lijkt te gaan. Accepteren is moeilijk, want je wilt er juist vanaf en daar doe je ook alles aan, zoals verschillende behandelingen.

Lees meer
”Hoogbegaafdheid”
Soms begrijp je gewoon niet waarom je dingen anders ziet dan anderen. Waarom doen mensen juist zo moeilijk terwijl het antwoord op straat ligt. Aan de andere kant voel je onzekerheid in sociale situaties of je leidt anderen om de tuin. Je voelt je onbegrepen of anders dan je sociale omgeving. Je wordt niet gezien op het werk en raakt verveeld of je krijgt juist te veel werk op je af.

Lees meer
”Rouw-
Het verlies van een dierbare is een zwaar proces. Je leeft eerst in een roes, er moet veel geregeld worden en vaak wordt het verlies van de dierbare veel besproken. Maar dan….de wereld gaat verder….de drukte en de vragen nemen af..maar jij bent nog heel verdrietig. Hoe moet jij nu zelf verder? Hoe geef jij dit verlies een plek?

Lees meer
”Loopbaanvraagstukken
Je hebt er al een hele loopbaan opzitten of je begint juist net, maar dan word je ziek, of lukt het je niet meer om je baan met een druk gezin te combineren of begin je te twijfelen, is dit het nu? Maar wat dan wel? Wat is voor jou haalbaar?

Lees meer
”Psychologische
Heb je veel meegemaakt en weet je het allemaal even geen plek te geven? Hoe ga je verder? Het is heel normaal dat iedereen in zijn leven een paar keer goed vastloopt. Maar vaak biedt de tijd een oplossing of kom je er weer uit. Soms kan het helpen om de zaken op een rij te zetten met een buitenstaander die onafhankelijk naar jouw situatie kan kijken.

Lees meer
”Psychologische
Een psychologisch coachingstraject is bedoeld voor mensen die een probleem hebben met hun werk of hun carrière en die dreigen vast te lopen. Het kan gaan om een duidelijk afgebakend probleem, zoals stress op het werk of problemen met collega’s/leidinggevenden. Maar iemand kan ook beter leren omgaan met stress of met stressgevoelige situaties in het algemeen en privé de belasting of lijdensdruk verminderen.

Lees meer

Werkwijze Behandeling

Natuurlijk is ieder mens uniek en is het onze ervaring dat een aanpak op maat het beste resultaat geeft. Om die reden zullen wij eerst tijdens de intakefase twee gesprekken gebruiken om een grondige analyse te verrichten, waardoor wij voor jou de juiste aanpak vast kunnen stellen. We nemen tijdens deze fase ook het behandelplan dat op maat aangeboden wordt met elkaar door. Voor het maken van een afspraak voor de intakefase kun je contact opnemen via 06-45724877 of info@cuppen-psychologen.nl.

Meestal kunnen we daarna zo’n 8 gesprekken plannen om samen goed je probleem aan te pakken. Daarbij maken wij vooral gebruik van cognitieve- gedragstherapie. wij werken als jouw klankbord en houden je een spiegel voor in een veilige omgeving. Vaak komt het voor dat we werken aan zelfvertrouwen en assertiviteit. Om de behandeling extra effectief te maken, geven wij vaak huiswerkopdrachten mee of hebben we tussendoor contact via het internet.

Aan het einde van de behandeling werken we aan je eigen gereedschapskistje. Mocht je in de toekomst weer beginnen te schipperen of moeilijke situaties meemaken, word je, je eigen behandelaar. Je past de technieken toe die je tijdens onze behandeling geleerd hebt.

Als je vragen hebt over welke behandeling het beste bij jou past, neem gerust contact op of maak een afspraak. Ook kun je een berichtje achter laten via de contactpagina.