Chronische pijnklachten en/of vermoeidheid

Je wilt veel en je bent gewend om altijd actief in het leven te staan. Chronische pijnklachten of een beperking kan veel roet in het eten gooien. Je vecht ertegen. Hoe harder je vecht hoe slechter het soms met je lijkt te gaan. Accepteren is moeilijk omdat je er juist vanaf wilt. Daar doe je ook alles aan, zoals verschillende behandelingen. Maar als je na die behandelingen nog steeds veel beperkingen of pijn ervaart, hoe ga je daar dan mee om?

Pijn en/of vermoeidheid

Vaak ervaar je vanuit de omgeving veel onbegrip. De pijn of de vermoeidheid is niet te zien. ‘Het zal wel tussen de oren zitten’. Maar jij weet dat jij echt die pijn of vermoeidheid ervaart en dat je er al alles aan gedaan hebt om er vanaf te komen. Omdat die pijn of vermoeidheid blijft, gaan wij onderzoeken hoe je het beste om kunt gaan met je klachten. Tot nu toe heeft niets opgeleverd, dus wat dan wel?
Als jij meer inzicht krijgt in wat je lijf en geest aankunnen, kun leren je gedrag hierop aan te passen. Daarnaast werken we aan conditie, acceptatie en zelfvertrouwen. Accepteren is vooral moeilijk, want betekent dat, dat jij de rest van je leven dus met die klachten blijft zitten? Het uitgangspunt van de behandeling is dan ook wat het meest helpend is voor jou