Depressie

Zit je in de put en lukt het maar niet om hieruit te komen? Of heb je zelf het gevoel dat je steeds verder wegzakt? Je kunt niet meer genieten of je voelt je leeg en nutteloos. Je hebt geen moed om op te staan en geen energie. Je sluit je af van andere mensen. Hoe kom je uit die negatieve spiraal als alles hopeloos lijkt?

Soorten depressies

Er zijn verschillende soorten depressies: zoals na een bevalling of alleen tijdens de wintermaanden. Ook kunnen de klachten variëren van niet meer uit bed kunnen komen, nergens het nut meer van inzien tot een langdurig gevoel van onbehagen, maar je bent wel in staat om bijvoorbeeld naar je werk te blijven gaan of om voor je gezin te zorgen. Ook al ga je door er bestaat een grote lijdensdruk. Je wilt weer kunnen genieten en niet alles als hopeloos en negatief ervaren.

Oorzaken depressie

Een depressie ontstaat vaak uit een combinatie van oorzaken, zoals aanleg, leerervaringen, moeilijke situaties uit het verleden of heden. Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van jouw sombere gevoelens, zodat we weten hoe we deze het beste kunnen aanpakken. Je kunt daarbij denken aan positiever leren denken, meer activiteiten en sport ondernemen, werken aan zelfvertrouwen of aan sociale vaardigheden. Samen bespreken wij wat het beste bij jou past.

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken, neem gerust contact op via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.