Hoogbegaafdheid

Op veel websites wordt uitleg gegeven over hoogbegaafdheid. Het Multifactorenmodel van Mönks wordt er weer eens bij gehaald om aan te geven wanneer je hoogbegaafd bent. Prima om te weten hoor maar wat verandert er nu daadwerkelijk als je het leest. Je zit gewoon fundamenteel anders in elkaar dan gemiddeld begaafde mensen. De manier van jouw denken lijkt te verschillen van de denkwijze van mensen met een IQ dat dichter bij het gemiddelde zit en daarom loop je tegen valkuilen aan.

Soms begrijp je gewoon niet waarom je dingen anders ziet dan anderen. Waarom doen mensen juist zo moeilijk terwijl het antwoord op straat ligt. Aan de andere kant voel je onzekerheid in sociale situaties of je leidt anderen om de tuin. Je voelt je onbegrepen of anders dan je sociale omgeving. Je wordt niet gezien op het werk en raakt verveeld of je krijgt juist te veel werk op je af. Het streelt je, maar hoe ga je om met perfectionisme, grenzen stellen of politiek als je van jezelf oprechtheid, eerlijkheid en uitstekende resultaten verwacht? Je wilt namelijk wel jouw kwaliteiten zoveel mogelijk laten zien, maar je hebt er niets aan als je jezelf voor een kar laat spannen.

Waar is jouw plekje in deze maatschappij en wanneer mag jij participeren in deze maatschappij? Dit zijn veel gehoorde vragen waar hoogbegaafden mee worstelen. Maar wie gaat jou dan helpen?

Cuppen Psychologen is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid. Simpel gezegd, wij voelen aan waarom je zo denkt en waarom je zo acteert of beter gezegd waarom je zo bent als je bent! Wij willen met jou op zoek gaan naar de open einden en samen met jou de volgende stap in je leven/carrière zetten. Er is een ding wat wij je sowieso mee willen geven. Hoogbegaafdheid heeft ook zijn voordelen.

Als je vragen hebt of een afspraak wilt maken kun je gerust contact opnemen via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres. 

http://hoogbegaafdheid.startkabel.nl/