Rouw- of verwerkingsproblemen

Het verlies van een dierbare is een zwaar proces. Je leeft eerst in een roes, er moet veel geregeld worden en vaak wordt het verlies van de dierbare veel besproken. Maar dan….de wereld gaat verder….de drukte en de vragen nemen af. En nu? Jij bent nog heel verdrietig. Hoe moet jij nu zelf verder? Hoe geef jij dit verlies een plek?

Rouwverwerking

Iedereen heeft zijn eigen tijd nodig om het verlies van een dierbare te verwerken. Maar soms red je het niet alleen. Vergeten doe je nooit, maar hoe geef je het verlies een plekje zodat je weer verder kunt leven? Samen werken wij aan rituelen en het afscheid.

Verwerkingsproblemen

Wij mensen verliezen niet alleen dierbaren. Het verlies van een baan, een echtscheiding, gezondheid of van zelfvertrouwen is heel ingrijpend. Gevoelens van onmacht, verdriet en boosheid komen veel voor. Waarom ik? Hoe pas je jezelf aan de nieuwe situatie aan? Soms lukt dat niet goed, hoe erg je er ook voor vecht. Accepteren is moeilijk. Je zet je niet zomaar over een beperking heen, of over de deuk die jouw zelfvertrouwen oploopt na een moeizaam ontslag of echtscheiding. Hoe zou je het beste om kunnen gaan met je verlies?

Samen werken wij aan het verwerkingsproces, waarbij we aandacht geven aan het opbouwen van zelfvertrouwen en acceptatie, positief denken en actief problemen aanpakken. Als je vragen hebt, neem gerust contact op via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.